posjet vindiji

Foto - Plenković se prisjetio Dragutina Drka: 'Imao je vrlinu velikih ljudi, hvala mu'

"Ovo je bio moj prvi posjet Vindiji nakon što je preminuo gospodin Drk, koji je vodio ovu kompaniju i koji je, uz nastojanje da ona bude što uspješnija, uvijek imao i osjećaja za širu društvenu odgovornost", rekao je Plenković...
Objavljeno: 27.12.2021. 12:54

Zadnja izmjena: 27.12.2021. 15:31

Foto: Arhivska fotografija

Premijer Andrej Plenković danas je obišao varaždinskog prehrambenog diva Vindiju i tom se prilikom prisjetio njezina pokojnog vlasnika Dragutina Drka, koji ju je vodio gotovo šest desetljeća.

- Ovo je bio moj prvi posjet Vindiji nakon što je preminuo gospodin Drk, koji je vodio ovu kompaniju i koji je, uz nastojanje da ona bude što uspješnija, uvijek imao i osjećaja za širu društvenu odgovornost – rekao je Plenković.

Dodao je pritom kako je osjećaj za društvenu odgovornost vrlina velikih ljudi.

- Osjećaj za širu društvenu odgovornost krasi velike ljude i one koji vode računa o zajednici u kojoj žive, pa mu se stoga još jednom želim zahvaliti – rekao je premijer.

'Ovaj posjet je poruka'

Predsjednika Vlada u Vindiji je dočekala uprava kompanije na čelu s Nenadom Klepačem, a on je o samom svojem posjetu rekao:

- Naš današnji posjet Vindiji, kao jednoj od naših najvećih prehrambenih kompanija, koja zapošljava više od četiri tisuće ljudi, izvozno je orijentirana, u svojoj grupaciji ima 12 kompanija, koja sama po sebi znači i kvalitetu i vođenje politike ukorak sa ekološkim standardima; ima više od 1300 koopreanata; bila je poruka uspješnoj priči koja ovdje postoji više od 62 godine.

Podsjetimo, Dragutin Drk preminuo je početkom ove godine, 8. veljače. Upravljanje kompanijom nakon njegova odlaska preuzeo je Nenad Klepač, dotada njegov jedan od najbližih suradnika. Šira javnost Klepača je upoznala nakon priopćenja Vindije o povećanju plaća svim zaposlenicima.