ZAVRŠEN NATJEČAJ

Počinje obnova Srednje škole Arboretum Opeka i Medicinske škole Varaždin

Objavljeno: 28.05.2021. 12:18

Zadnja izmjena: 31.05.2021. 13:02

Foto: Dino Možek

Završen je natječaj za projekte centara kompetentnosti koji se odnose na izvođače radova i početak rekonstrukcije dvorca Opeka te dogradnje Medicinske škole Varaždin.

Projekti Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi pri Srednjoj školi Arboretum Opeka te Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin najveći su projekti u obrazovanju u realizaciji u Varaždinskoj županiji. Ukupna vrijednost ulaganja je 171,4 milijuna kuna, od čega je čak 160 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava.

- Pred nama je u idućih mjesec dana početak radova na rekonstrukciji dvorca Opeka u Vinici izgrađenog u 17. stoljeću. On će biti sjedište Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi. S ponosom ističemo kako smo jedina županija u Hrvatskoj koja je, uz dobivanje mogućnosti izgradnje dva centra kompetentnosti, u poljoprivredi i zdravstvu dobila stopostotni maksimum EU novca. -  rekao je župan Radimir Čačić.

U dvorcu će biti smještajni kapaciteti s 50 kreveta za učenike iz drugih dijelova Hrvatske, za predavače i pedagoško osoblje. U njemu će se nalaziti genetska baza sjemenja, laboratorij za ispitivanje kakvoće reprodukcijskog materijala te kakvoće biljnih ulja, vina, meda, tla, zatim centar za floristiku, učionica i praktikum za dendrologiju i dizajniranje vrtova, vinski praktikum i drugo.

Varaždinska županija je također dobila priznanje za oba kvalitetno pripremljena projekta. U rekonstrukciju i opremanje te uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi ukupno će biti uloženo 92,4 milijuna kuna. U postupku javne nabave pristiglo je šest ponuda, a tvrtka izvođač radova će biti Texo Molior. U sljedećem se tjednu završava javna nabava i za Medicinsku školu u Varaždinu te potpisivanje ugovora i početak radova za taj projekt rekonstrukcije starog i izgradnje novog kompleksa. 

Komentari