što će biti s investicijom?

Vitković o investiciji Niskogradnje Knežević: Nisu dostavili svu dokumentaciju

Objavljeno: 07.04.2022. 08:44

Zadnja izmjena: 07.04.2022. 08:50

Vijećnici SDP i HSS-a u Općini Trnovec Bartolovečki nedavno su prozvali vijećnike HDZ, Reformista i HNS-a da su, kako su naveli, zbog internog dogovora u korist načelnice spriječili preko 1,6 milijuna kuna vrijednu investiciju u poduzetničkoj zoni Trnovec.

Konkretno, radi se o donošenju Odluke o ustanovljavanju prava služnosti prolaza na općinskoj nekretnini u korist obrta Niskogradnje-Knežević. I dok oporba s jedne strane tvrdi kako je neizglasavanjem odluke onemogućena realizacija vrijednog projekta zbrinjavanja građevinskog otpada, načelnica Verica Vitković u eTV studiju rekla je kako poduzetnik vijećnicima nije dostavio kompletnu i pravovaljanu dokumentaciju.

- Vijećnici na tom vijeću imali su samo dio zahtjeva koje je dostavio poduzetnik, a da bi oni mogli donijeti pravovaljanu odluku, oni su morali imati prezentirane sve ostale uvjete koje je vijećnik dobio od Zavoda za urbanizam. Kad ćemo mi vidjeti da su udovoljeni svi ostali zahtjevi za dobivanje uporabne dozvole, nije prepreka članovima Općinskog vijeća da razmatraju njegov zahtjev - rekla je Vitković i dodala kako vijećnici nisu protiv toga projekta s obzirom da su glasovali suzdržano.

'Općina mora vidjeti koje će djelatnosti razvijati'

Na donošenje ove Odluke osvrnuo se i vijećnik županijske skupštine te član HDZ-a Tin Jurak čija je stranka također glasala suzdržano.

- Nitko u načelu nije protiv privatnih inicijativa i poduzetničkih pothvata, pa tako ni HDZ, ali Općina je ta koja mora vidjeti koje će gopodarske djelatnosti razvijati u Poduzetničkoj zoni. Jesu li to uslužne ili prozvodne djelatnosti koje generiraju nova radna mjesta, zapošljavanja pa tako i razvoj Općine. Dakle, Općina mora vidjeti koje investitore će privlačiti i mora imati jasnu viziju razvoja poduzetničke zone, a ne točkasto rješavati stvar po stvar. Kada ćemo imati tu viziju razvoja i zaokruženu priču, jednostavnije ćemo moći rješavati ovakve slučajeve - rekao je Jurak. 

 

 

Komentari