inače slijedi kazna

Policija apelira: Očistite vjetrobransko staklo i snijeg na autu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.01.2021. 13:03

Zadnja izmjena: 08.01.2021. 13:05

Zbog zimskih uvjeta na cestama budite oprezni, a svaki vozač motornog vozila je dužan prije uključivanja u promet očistiti zaleđeno vjetrobransko staklo i snijeg na vozilu.

Vozaču koji na vozilu ne posjeduje zimsku opremu ili ne očisti svoje vozilo od snijega i leda prijeti novčana kazna u iznosu od tisuću kuna i isključivanje vozila iz prometa.

Kako bi osigurali protočnost i sigurnost prometa, policijski službenici će provoditi pojačani nadzor korištenja zimske opreme, te iz daljnjeg prometovanja isključivati motorna vozila bez zimske opreme i teretne automobile s priključnim vozilima.

- Pješake i vozače bicikala pozivamo da obavezno koriste nogostupe, odnosno biciklističke staze i trake. Vozače bicikala podsjećamo na obavezno korištenje reflektirajućih prsluka, odnosno reflektirajuće odjeće noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, a pješake na obavezno korištenje izvora svjetlosti ili reflektirajućih materijala. Predlažemo da bicikli ne sudjeluju u prometu na kolniku tijekom zimskih uvjeta - poručuju iz PU Varaždinske. 

Komentari