javna okupljanja

Policija izdala posebno priopćenje vezano uz okupljanja 'Hod za život' i 'Subota za slobodu'

Objavljeno: 06.05.2022. 12:00

Zadnja izmjena: 06.05.2022. 12:00

Policijska uprava varaždinska je, kako navode u posbenom priopćenju, zaprimila dvije prijave javnih okupljanja sutra u prijepodnevnim satima, a radi se o "Hodu za život" i "Suboti za slobodu". Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti u nastavku: 

Policijska uprava varaždinska je zaprimila prijavu javnog okupljanja, od Udruge u ime obitelji da će u subotu, 7. svibnja 2022. godine u vremenu od 10:30 do 12:30 sati na prostoru ulica i trgova Grada Varaždina, održati mirno okupljanje - javni prosvjed pod nazivom "Hod za život u Varaždinu".

Također, je u isto vrijeme na prostoru Šetališta Josipa Jurja Strossmayera od Udruge mladih V.U.K. Varaždin, zaprimljena prijava javnog okupljanja za održavanje mirnog okupljanja - javnog prosvjeda pod nazivom "Slanje poruke tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja ženskih prava i ljudskih sloboda".

Prilikom prijavljivanja javnog okupljanja organizatori su upozoreni na obveze koje su im propisane Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira. Navedenim obavezama su se dužni pridržavati svi sudionici oba prosvjeda.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima snimati javna okupljanja i poduzimati mjere i radnje osiguranja navedenih javnih okupljanja.

Komentari