prigodni pokloni

Policija kontrolirala pojaseve i mobitele, uzorni vozači dobili poklone

Objavljeno: 29.01.2021. 09:58

Zadnja izmjena: 29.01.2021. 10:00

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u srijedu, 27. siječnja proveli preventivno-represivnu akciju "Pojas i mobitel“.

Policijski službenici su tijekom provođenja akcije prioritetno postupali na utvrđivanju prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i svih putnika u vozilu, zatim nepropisnog prijevoza djece vozilima i nepropisne uporabe mobitela od strane svih vozača.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 65 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i to 61 prekršaj vozača, 2 prekršaja putnika na prednjem sjedalu te 1 prekršaj putnika na stražnjem sjedalu, zatim 1 prekršaj nepropisnog prijevoza djece, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 8 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom provođenja akcije, dvoje uzornih vozača, koji prilikom nadzora nisu zatečeni u činjenu prometnih prekršaja, te u posljednjih deset godina također nisu evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja, darivani su od stane Policijske uprave varaždinske prigodnim poklon paketima pribavljenima iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

 

Komentari