komentari načelnika

Kakva je budućnost koalicije HNS-HDZ?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.03.2022. 13:18

Zadnja izmjena: 07.03.2022. 13:19

Ima li koalicija HDZ-a i HNS-a budućnost nije poznato, no dugogodišnji načelnici Božidar Novoselec i Bruno Hranić u eTV studiju osvrnuli su se tu koaliciju koja se nacionalnoj razini održala svih ovih godina.

Prema riječima HNS-ovog načelnika Božidara Novoseleca, iako je njegova stranka gledala državne interese, na kraju je ipak kažnjena od strane birača.

- HNS se uključio u tu koaliciju o kojoj svi puno pričaju i najviše je izgubio HNS, ali volio bih da netko iskreno pogleda. Kurikularna reforma, mi smo zbog toga dali podršku Vladi, onda se sjećamo koliko bi novaca Hrvatska izgubila iz EU fondova, turistička sezona bi propala. Sve je to imalo svoju cijenu i mi smo donijeli odluku na nacionalnoj razini da moramo gledati interese države, ali ljudi to nisu vrednovali i kaznili su nas na sljedećim izborima - rekao je Novoselec.

Novoselec: HNS je gledao državne interese, a birači su nas kaznili

 

'Izuzetno kvalitetan partner'

Novoselec HDZ smatra ''izuzetno kvalitetnim partnerom'' te kaže kako je sve dogovoreno bilo naposlijetku i realizirano, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini

- Dok prije koalicijski partneri koji su bili, ne treba pričati koji su bili, uvijek su tražili nekakve alternative i teže puteve, ali ovo što u zadnjih pet godina radimo s koalicijskim partnerom HDZ-om, time pokazujemo da politiku stavljamo sa strane i da gledamo interes naše općine - rekao je Novoselec.

Novoselec: HDZ je bio izuzetno kvalitetan koalicijski partner

 

'Štromar je jedini brinuo...'

Da ovu koaliciju smatra uspješnom, rekao je i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić:

- Što se tiče suradnje s HNS-om i na državnoj razini, mislim da tu nije bilo nikakvih problema. Moram posebno istaknuti, mi smo imali nekoliko ministara u prijašnjoj vlasti s područja Sjevera, ali gospodin Štormar je jedini koji je brinuo o svim općinama bez obzira na politički sastav, bilo vijeća, bilo načelnika. Uvijek je pomagao, bio je otvoreni i uvijek smo uspješno surađivali na raznoraznim projektima, natječajima i tu je pokazao svoju širinu u ljubav prema Sjeveru Hrvatske - rekao je Hranić.

Hranić: Štromar je jedini koji je brinuo o svim našim općinama

 

Zbližavanje HNS-a i Reformista?

S obzirom da je ''nemoguća'' koalicija HDZ-a i HNS-a postala itekako moguća, upitali smo Božidara Novoseleca može li se dogoditi i ''zbližavanje'' Reformista i HNS-a.

- Dapače. Kod HNS-a postoji želja za objedinjavanjem, ne samo s Reformistima nego i s lijevim centrom, ali prije svega bi trebali dati prostorima mladima političkim snagama da se počnu objedinjavati. Oni će to puno lakše odraditi, ajde neću reći, mi stariji da se maknemo sa strane. Da li je to od strane Reformista gospodin Ratko, od naše strane sigurno Predrag Štromar više neće tražiti neku funkciju, nema više Miće Batinića.  Postoji volja, ali samo treba maknuti ego i dati mladima ljudima koji su sposobni da preuzmu vođenje - rekao je Novoselec između ostalog.

Novoselec: Da HNS-u i Reformistima, ali priliku treba dati mlađima

 

Komentari