na županijski sud

Pomahnitali trostruki ubojica koji kaznu služi u Lepoglavi u čevrtak stiže u Varaždin

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.01.2019. 08:21

Zadnja izmjena: 29.01.2019. 08:22

Prema pisanju 24 sata, sisački monstrum Srđan Mlađan, trostruki ubojica i pljačkaš banke u četvrtak će uz jake mjere osiguranja iz Kaznionice u Lepoglavi dovesti na Županijski sud u Varaždinu.

Mlađan će biti svjedok na suđenju ubojici Dariju Šišakoviću (29) koji u zatvoru u Lepoglavi više puta utegom u glavu udario Roberta Matanića, osuđenog za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića. U napadu mu je uništen centar za govor te ima trajne ozljede mozga.

Mlađan je podsjetimo, 1998. ubio 16-godišnju Elizabetu Šunjić s dva hica, a  nakon nekoliko dana ubio je Petra Jančića. Istražitelje je trag odveo do videoteke u Sisku gdje je u oči upadao podatak da je jedan mladić film “Rođeni ubojice” posuđivao čak 52 puta. Stisnuli su Mlađana koji je potom priznao ubojstva i pljačku banke. Osuđen je na 10 godina. Kaznu je služio u Požegi. Tijekom izlaska za vikend u veljači 2002. Mlađan je uspio unajmiti stan u Zagrebu, nabaviti pištolj i opljačkati Sisačku banku u Zvonimirovoj. Tada je s tri metka ubio policajca i oca troje djece Milenka Vranjkovića Kinga koji je poslan da ga privede. Nakon toga pobjegao je i nekoliko stotina metara dalje u stanu na Ravnicama zatočio tročlanu obitelj Kosović. Nakon višesatnih pregovora s policijom se predao i od tada je iza rešetaka. Kazna mu ističe 2027. godine.

.

Komentari