Vremenska prognoza

Ponovno promjenjiv tjedan pred nama, evo što najavljuju meteorolozi

Objavljeno: 09.06.2024. 08:49

Zadnja izmjena: 09.06.2024. 08:50

Foto: Arhiva

Protekli tjedan bio je umjereno kišovit, ali i sunčan, a slično nas očekuje, prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda, i u nadolazećem tjednu.

Početak tjedan obilježit će blagi pad temperatura pa nas tako sutra očekuju visoke jutarnje temperature, do maksimalnih 27 stupnja Celzijeva, a u popodnevnim satima meteorolozi najavljuju kišu i temperature od 21 stupanj Celzijev. U utorak će temperature cijeli dan biti niže od dosadašnjih, oko 17 stupnja Celzijeva bit će dnevni maksimalac, a očekuje nas slaba do umjerena količina kiše kroz cijeli dan.

U srijedu se postepeno vraćaju više temperature pa će jutro već biti toplo, do 20 stupnja Celzijeva. U nastavku dana temperatura će rasti do 23 stupnja Celzijeva, a cijeli dan će biti oblačno uz poneku zraku sunca. Ponovno kišovit dan bit će u četvrtak. Kako najavljuje Državni hidrometeorološki zavod kiša će početi padati već tijekom noći, a nastavit će se kroz cijeli dan dok će maksimalna dnevna temperatura biti 18 stupnja Celzijeva. Petak će biti pretežito sunčan uz dnevni maksimalac od 22 stupnja Celzijeva, a slično vrijeme meteorolozi najavljuju i za idući vikend.

Komentari