komentar predraga ciglara

Direktor Gradske tržnice komentirao pritužbe građana vezane uz tržnicu u POS naselju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.03.2021. 09:36

Zadnja izmjena: 12.03.2021. 09:36

Kao što smo već i prije najavljivali, Grad Varaždin i Gradska tržnica će u POS naselju u Jalkovečkoj ulici organizirati mini tržnicu.

Prema informacijama iz Gradske tržnice, postavit će se 12 klupa, te nadstrešnica koja će ujedno služiti i kao zaštita od buke.

- Tržnica će biti lijepog i modernog dizajna kako bi se što bolje uklopila u samo naselje, a na način da se što manje intervenira u prostor. Isto tako sama dostava robe, odvijanje prodaje te čišćenje tržnice bit će organizirano na način da se što manje remeti dnevni ritam života u naselju - napisali su na svojoj službenoj stranici.

Ispod objave pojavili su se komentari nezadovoljnih građana, a između ostalog žale se na lokaciju najavljivanje tržnice, a pitaju se kako će to utjecati na stanare okolnih zgrada. Za komentar smo pitali direktora Gradske tržnice Predraga Ciglara koji je rekao kako je odabrana lokacija bila predviđena još 2010. godine.

-  Navedena lokacija je odabrana jer je u vlasništvu Grada Varaždina i na tom mjestu možemo zadovoljiti sve minimalno tehničke uvjete koji su potrebni za otvaranje tržnice. Iskreno mi je žao što je određeni broj stanara iskazao svoje nezadovoljstvo. Svjesni smo da se radi o zelenoj površini, ali zahvati koji bi se trebali izvesti biti će svedeni na najmanju moguću mjeru, a i sama tržnica i rad tržnice biti će organizirani na način da minimalno remete dnevni ritam stanara u navedenom naselju - poručuje Ciglar. 

 

Komentari