obilazak pogona

Foto - Koki dodijeljen certifikat 'Dokazana kvaliteta Hrvatska', posjetila ih ministrica poljoprivrede

Ministrica Marija Vučković rekla je kako je ovo prvo označeno meso u sektoru peradarstva označeno kvalitetom „Dokazana kvaliteta Hrvatska“....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.01.2023. 12:07

Zadnja izmjena: 19.01.2023. 14:37

Foto: Luka Šalamun

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je tvrtku KOKA kojoj je dodijeljen certifikat „Dokazana kvaliteta Hrvatska“.

Nacionalni certifikat označava poljoprivredne i prehrambene proizvode s posebnim karakteristikama unutar pojedinih sektora u svrhu zaštite proizvođača od nepoštenih praksi te postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

- Vindija dugi niz godina njeguje pojam kvalitete u vlastitoj proizvodnji ujedno preko internog označavanja proizvoda kvalitetom Vindija gdje dajemo na značaju tu brigu koju u našim proizvodnim procesima radimo da osiguramo jednu kontiuniranu kvalitetu za naše proizvođače. Ova oznaka „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ dokazuje da njegujemo hrvatsku proizvodnju koja je dugi niz godina pod velikim pritiskom - rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

'Samodostatnost će biti top tema'

Novinara i okupljenima se obratio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je čestitao Koki na inovativosti i kvaliteti proizvoda.

- O tome govore brojna priznanja, nagrade i oznake kvalitete. Kad govorimo o prehrambenim proizvodima, govorimo o poljoprivredi i gospodarstvu, ali po meni je to sve više pitanja nacionalne sigurnosti. Sada je pitanje geopolitičke sigurnosti top tema, a u u narednom će periodu to biti samodostatnost i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda - rekao je prilikom obilaska župan.

'Prvo meso sa ovom oznakom'

Ministrica Marija Vučković rekla je kako je ovo prvo označeno meso u sektoru peradarstva označeno kvalitetom „Dokazana kvaliteta Hrvatska“.

- Oznaka je odobrena od strane Europske komisije nakon dugog i napornog rada Ministarstva poljoprivrede 2020.godine. Prvi podnositelji zahtjeva bili su proizvođači jabuka, zatim su zahtjev podnijeli proizvođači povrća, pa jaja, mesa i peradi, a u postupku su proizvođači sektora svinjskog mesa, ali i mlijeka - rekla je između ostalog ministrica Vučković. 

Komentari