POSLJEDNJE INFORMACIJE

Dvije novozaražene osobe u Varaždinskoj županiji

koronavirus.hr/Varaždinska županija

Objavljeno: 20.03.2020. 16:19

Zadnja izmjena: 20.03.2020. 17:11

Republika Hrvatska ima 15 novozaraženih koronavirusom, od čega se dvije novozaražene osobe nalaze na području Varaždinske županije.

Rečeno je to na presici Stožera za civilnu zaštitu RH koja se održala s početkom u 16 sati. U Hrvatskoj je tako trenutno ukupno 128 zaraženih osoba, od čega u najviše, njih 60, u Zagrebu. 

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić naveo je da su pozitivni rezultati testiranja na infekciju COVID-19 kod jedne muške i jedne ženske osobe srednje životne dobi u Varaždinskoj zupaniji, a koje su boravile su u stranoj državi.

- Oboje su dobrog općeg stanja. Zbog povišene tjelesne temperature i simptoma sličnih gripi, provedeno je testiranje na COVID-19 infekciju i rezultati su bili pozitivni - rekao je Kudelić.

Trenutno je u u Općoj bolnici Varaždin tako osam pacijenata pozitivnih na COVID-19 infekciju, a za još nekoliko osoba u tijeku je faza testiranja.

- Što se tiče šest osoba s ranije potvrđenom zarazom, oni su s blažim simptomima i općeg dobrog stanja - izvjestili su iz Varaždinske županije.

Komentari