'unaprijedimo škole'

Potpisani ugovori u Elektrostrojarskoj školi, 12 škola dobiva fotonaponske elektrane

Objavljeno: 25.05.2023. 11:55

Zadnja izmjena: 25.05.2023. 12:38

Danas su u Elektrostrojarskoj školi Varaždin potpisani ugovori za izgradnju fotonaponskih elektrana za 12 osnovnih i srednjih škola u Varaždinskoj županiji.

U ovom projektu pod nazivom "Povećanje kapaciteta obrazovnih ustanova Varaždinske županije za proizvodnju solarne energije" izgradit će se fotonaponske elektrane za osnovne škole OŠ Klenovnik, OŠ Maruševec, OŠ Ivanec, OŠ Ludbreg, OŠ Petrijanec, OŠ Sveti Đurđ, OŠ Trnovec, OŠ Vinica, OŠ Sračinec, te srednje škole Elektrostrojarska škola, Gospodarska škola i Strojarska i prometna škola.

 – Nalazimo se u izazovnim vremenima i zadnjih mjeseci smo svjedoci da cijene energenata rastu, zato je iznimno bitno okrenuti se ka obnovljivim izvorima energije. Varaždinska županija u svom fokusu ima i želi iskoristiti sve potencijale koje se nude na području varaždinske županije, odnosno želimo biti predvodnici u korištenju obnovljivih izvora energije – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

'Primjer drugima'

Projekt je sufinanciran kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 298.542,31 eura, a ukupna vrijednost projekta iznosi 351.226,25 eura.

– Siguran sam da ćemo na ovaj način i ovim projektom još dići ljestvicu više što se tiče našeg standarda, a ako jednu školu unaprijedimo, onda smo unaprijedili i sve druge. vjerujem da možemo biti jako dobar primjer drugima svima drugima kako i na koji način to treba raditi – rekao je ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos.

Komentari