poslovna suradnja

Potpisan ugovor s HBOR-om, Županija uključena u program subvencije kredita poduzetnicima

Objavljeno: 11.07.2022. 18:33

Zadnja izmjena: 11.07.2022. 18:33

U Županijskoj palači u Varaždinu potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji između Varaždinske županije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), a vezani je za provedbu programa "HBOR - subvencija kredita".

Ugovor su potpisali župan Anđelko Stričak i Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a. Program je namijenjen mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima malog gospodarstva:  trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama koje samostalno obavljaju djelatnost, OPG-ovima, zadrugama i profitnim ustanovama koji ulažu na području Varaždinske županije, neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu.

Kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita će osigurati HBOR, izravno, a sredstva odnosno subvencije kamata korisnicima kredita će osigurati Županija i to po programu "Poduzetništvo mladih, žena i početnika" u visini od 1,50 postotnih poena, a po programu  "Investicije privatnog sektora" u visini od 1,0 postotni poen.

- Poduzetništvo i obrtništvo su temelj razvoja naše Županije, stoga je uključivanje Varaždinske županije u ovaj program izuzetno dobar. Ovo je vrlo konkretna pomoć našim mladim poduzetnicima, ali i onima koji se tek počinju baviti poduzetništvom. Uspješno poslovanje te otvaranje novih radnih mjesta su svakako prioritet poduzetnicima - rekao je Stričak.

Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a je pohvalio Županiju koja se uključila u provedbu ovog programa prepoznavši benefite programa te je naglasio kako je intencija da se što veći broj poduzetnika uključi u ovaj program.

Komentari