AUTOBUSNI PRIJEVOZ

Potpisani ugovori za prijevoz osnovnoškolaca u vrijednosti više od 20 milijuna kuna

Objavljeno: 10.06.2021. 12:08

Zadnja izmjena: 10.06.2021. 12:09

Župan Anđelko Stričak potpisao je danas okvirne trogodišnje sporazume za usluge prijevoza učenika osnovnih škola na području Varaždinske županije.

Sporazum u vrijednosti od 20,2 milijuna kuna potpisan je s direktorima Ivicom Presečkim iz Autobusnog prometa Varaždin d.o.o. i Krešimirom Čumbrekom iz tvrtke Vincek d.o.o., a prijevoz se odnosi na 31 osnovnu školu čiji osnivač je Varaždinska županija za nešto više od 4 300 osnovnoškolaca

Župan Anđelko Stričak izjavio je kako je Varaždinska županija kao osnivač osnovnoškolskih ustanova dužna osigurati prijevoz učenika te ga sufinancira u stopostotnom iznosu. - Prijevoz učenika osnovnih škola jedan je od najznačajnijih izdataka u poslovanju osnovnih škola. Proveli smo otvoreni postupak javne nabave koji obvezuje na sklapanje ugovora, a za prijevoz učenika odabrane su ponude ponuditelja u četiri grupe: Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg, pri čemu su ponude tvrtke Vincek d.o.o. odbrane za dvije grupe, a ponuditelja Autobusni prijevoz d.o.o. za druge dvije grupe – rekao je Stričak.

Predstavnici ponuditelja ukazali su na izazove s kojima se prijevoznici svakodnevno susreću poput nedostataka radne snage i posljedica korona-krize, no obzirom da dosadašnju suradnju s Varaždinskom županijom, vjeruju da će usluge prijevoza i nadalje vršiti sigurno i kvalitetno.

Komentari