varaždinska županija

Šesnaest novih slučajeva zaraze koronavirusom, među njima još dva profesora i dvoje djece

Županijski stožer Civilne zaštite

Objavljeno: 08.10.2020. 10:58

Zadnja izmjena: 08.10.2020. 11:00

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji testirano je 307 uzoraka, a evidentirano je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Što se tiče izvora zaraze, u 7 slučaja se radi o bliskim kontaktima prethodno oboljelih, 1 slučaj je uvezen iz Austrije, u jednom slučaju je izloženost ostvarena u radnom okruženju, a kod 7 slučajeva je izvor zaraze zasad još nepoznat.

S obzirom na broj novih slučajeva i raznolikost izvora zaraze, u tijeku je opsežnija epidemiološka obrada, a broj osoba kojima je do sada izrečena mjera samoizolacije je veći od 400. Među novim slučajevima nalaze se još dva profesora jedne varaždinske srednjoškolske ustanove, a za sve učenike nastava će se do 16. listopada održavati online.

- Vezano uz pojavu koronavirusa kod zdravstvenih djelatnika Opće bolnice Varaždin, želimo naglasiti da su svi brisevi uzeti od bliskih kontakata negativni te za sada nema prijenosa zaraze unutar bolničkog sustava. Za određeni broj zdravstvenih djelatnika određena je mjera samoizolacije, no i dalje je osiguran nesmetan rad svih bolničkih odjela – naveo je Vugrin.

Također su postupanja i u dva dječja vrtića na području Varaždinske županije zbog toga što je dvoje djece pozitivno na COVID-19, te su ravnatelji u dogovoru s epidemiologom reorganizirali rad ustanova.

Važno je istaknuti da Epidemiološka djelatnost Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije zajedno s ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova, ustanovama u zdravstvenom sektoru te odgovornim osobama u drugim kolektivima usklađuje sve mjere kako bi se spriječilo širenja virusa. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 50, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 7 osoba, a na liječenju kod kuće 43 osobe.

Komentari