5,2 milijuna kuna

Iz Županije podsjećaju: Poziv za poljoprivrednike za saniranje posljedica od tuče još je u tijeku

Objavljeno: 25.08.2022. 12:18

Zadnja izmjena: 25.08.2022. 12:18

Foto: Arhiva

Varaždinska županija je 8. kolovoza objavila Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske županije u 2022. godini, a sada podsjećaju kako je poziv otvoren do 7. rujna.

Pravo na podnošenje prijave za potporu imaju poljoprivrednici sa štetama na poljoprivredi i/ili na poljoprivrednom zemljištu, na imovini koja nije osigurana na području gradova Varaždin i Lepoglava te općina Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Bednja, Donja Voća, Maruševec, Vinica, Petrijanec i Cestica, a koji su prijavili štetu sukladno zakonskim odredbama i Pravilniku o Registru šteta od prirodnih nepogoda.

Za potpore poljoprivrednicima osigurano je 5,2 milijuna kuna. Navedena sredstva osigurana su u državnom proračunu te će nadležno Ministarstvo poljoprivrede, sukladno utvrđenim štetama, Varaždinskoj županiji osigurati odgovarajući novčani iznos za pokriće navedenih šteta. Rok za podnošenje prijave je 30 dana od objave Javnog poziva odnosno zaključno s danom 7. rujna 2022. godine.

Na Javni poziv mogu se javiti svi prihvatljivi korisnici kako bi ostvarili odgovarajuće potpore za pokriće šteta. Dodajmo da se poljoprivrednikom smatraju poljoprivredna gospodarstva (PG), obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Javni poziv s uvjetima i kriterijima za dobivanje potpora, kao i obrasci potrebni za prijavu dostupni su na službenim stranicama Varaždinske županije.

Komentari