UBLAŽAVANJE MJERA

PRAVILA ZA KAFIĆE I RESTORANE Nema glazbe na terasi, razmak između stolova mora biti tri metra

index.hr

Objavljeno: 26.02.2021. 07:59

Zadnja izmjena: 26.02.2021. 08:14

Kao što smo najavili, od ponedjeljak bi ugostiteljski objekti trebali otvoriti svoje terase, a prema pisanju Indexa, na terasama kafića i restorana zabranit će se puštanje glazbe.

Izvori bliski Stožeru govore kako se na tome inzistiralo zbog toga što se želi spriječiti da ljudi glasnije govore nadvikujući se s glazbom za što smatraju da povećava rizik od širenja zaraze. Terase moraju biti otvorene, ne smiju biti zatvorene staklom, pleksiglasom ili na drugi način.

Razmak među stolovima bit će kao i prije zatvaranja, tri metra. Različite grupe gostiju morat će održavati međusobni razmak od najmanje metar i pol do dva. Mjesta će isključivo biti sjedeća.

U toalet u unutrašnjem dijelu restorana i kafića gosti će moći ići, no samo uz obvezno nošenje maske. Radno vrijeme će, kao i prije zatvaranja kafića i restorana krajem studenog, biti do 22 sata. 

Što se sporta tiče, treninzi u kolektivnim sportovima poput primjerice košarke bit će mogući, no ne i natjecanja. Korištenje svlačionica i tuševa bit će zabranjeno. U sportovima u kojima se ostvaruje bliski kontakt vjerojatno neće biti dopušteni ni treninzi ni natjecanja. 

Sajmovi ipak ostaju zatvoreni; stožer se dugo lomio oko sajmova, no na kraju je donesena odluka da u tom segmentu neće biti otvaranja. 

 

 

Komentari