vremenska prognoza

Pred nama je produženi vikend! Evo kakvo vrijeme najavljuju meteorolozi

Objavljeno: 30.05.2024. 07:47

Zadnja izmjena: 30.05.2024. 07:47

Foto: Arhiva

Danas obilježavamo Dan državnosti, a ujedno jest i blagdan Tijelova. Mnogi će današnji dan spojiti s vikendom, a prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda uživat će u prosječno toplim danima koji su pred nama.

Današnje jutro započelo je toplo, a ostatak dana bit će sunčano uz ponešto oblaka s dnevnom maksimalnom temperaturom od 24 stupnja Celzijeva. Promjena vremena stiže sutra pa nas tako kroz noć očekuje slabo do umjereno kišovito vrijeme koje će se nastaviti cijeli petak. Bit će i nešto sunca, no temperatura će blago pasti na 21 stupanj Celzijev.

U subotu se ponovno vraća sunce pa će tako već ujutro temperatura doseći 15 stupnja Celzijeva, a kroz dan će ići do 22 stupnja Celzijeva. Cijela subota bit će popraćena s ponešto oblaka i nekoliko toplih zraka sunca, a puhat će i slab do umjeren jugozapadni vjetar. Za nedjelju meteorolozi najavljuju sunčano i toplo jutro bez vjetra s visokih 22 stupnja u jutarnjim satima. Kasno popodne bit će također vedro i toplo, dok se u kasnim večernjim satima očekuje kiša popraćena grmljavinama.  

Komentari