dresden

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan predstavila grad Varaždin u Njemačkoj

Objavljeno: 09.05.2022. 14:51

Zadnja izmjena: 09.05.2022. 14:51

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan kao predstavnica Grada Varaždina,  boravila je na poziv počasnog konzula Republike Hrvatske u Slobodnoj Državi Saska Petera Neumanna.

Boravila je u službenom posjetu gradu Dresdenu u Saveznoj Republici Njemačkoj gdje je predstavila grad Varaždin njemačkim gospodarstvenicima i predstavnicima obrazovnih institucija. U sklopu posjeta razgovaralo se i o mogućnostima jačanja međunarodne suradnje između grada Varaždina i grada Bautzena posebice na području obrazovanja.

Prezentaciji grada prisustvovali su i gospodarstvenici i predstavnici  institucija iz Grada Bautzena, Veleučilišta grada Bautzena, predstavnici Instituta "Dresdner Osteuropa", sveučilišni profesori kao i Hrvati koji žive i rade u Njemačkoj. Predsjednica Gradskog vijeća prezentirala je Varaždin kao središte povijesti, kulture, obrazovanja, gospodarstvo i turizma sjeverne Hrvatske.

Zdravka Grđan posjetila je gimnaziju "Philipp-Melanchthon-Gymnasium Bautzen" gdje je sudjelovala na radnom sastanku s predstavnicima gimnazije te je dogovorena suradnja s Drugom Gimnazijom Varaždin i osnovnu školu "Frédéric-Joliot-Curie-Grundschule" koja će surađivati sa VI. osnovnom školom Varaždin.

O mogućnostima jačanje međunarodne suradnje Hrvatske i Njemačke predsjednica Gradskog vijeća razgovarala je i s višom savjetnicom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu Ivanom Karanušić.

Komentari