Međunarodni dan sestrinstva

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara posjetio OB Varaždin uoči Međunarodnog dana sestrinstva

Objavljeno: 12.05.2021. 09:30

Zadnja izmjena: 12.05.2021. 09:30

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan. – Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara. U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize nose medicinske sestre i to rade vrlo uspješno.

Komentari