najava zanimljivog projekta

Atrakcija u podrumu Županijske palače: ''Ovoga još ima na samo dva mjesta u Europi''

U Županiji će se krajem slijedeće godine uspostaviti centar za posjetitelje koji će biti opremljen najsuvremenijom tehnologijom kako bi se na neobičan, edukativan i atraktivan način predstavila baština.
Objavljeno: 30.04.2021. 12:45

Zadnja izmjena: 30.04.2021. 12:48

Podrumske prostorije Županijske palače će se rekonstruirati i prenamijeniti za turizam, rečeno je na konferenciji projekta Active Tourism Meets Advanced Technology in Cross-Border Area - [email protected].

U Županiji će se krajem slijedeće godine uspostaviti centar za posjetitelje koji će biti opremljen najsuvremenijom tehnologijom kako bi se na neobičan, edukativan i atraktivan način predstavila baština. Neki od tih atraktivnih sadržaja bit će levitirajući eksponati i skulpture s 3D mapiranjem, a prezentirat će povijest cjelokupne Varaždinske županije uključujući Panonsko more, Dravu, Ravnu goru, Kalnik, Rimsko doba, Ivančicu, Spilju Vindiju, Tumul u Jalžabetu i slično te događaje koji su se na tim mjestima zbivali poput svakodnevnog života neandertalaca.

Princip sudjelovanja posjetitelja bit će na način na koji je funkcionirala aplikacija "Pokemon Go" - dakle, posjetitelji će "tražiti" određena mjesta i kroz zabavu se educirati o njima, a kako je izjavio župan Radimir Čačić, takva tehnologija u turizmu dostupna je na još samo dva mjesta u Europi.

Komentari