za zdraviju zajednicu

Predstavljeni rezultati projekta SPAHCO povodom osnaživanja roditeljskih vještina

Objavljeno: 30.10.2018. 12:10

Zadnja izmjena: 30.10.2018. 12:12

U hotelu Park Boutique u Varaždinu održan je skup povodom predstavljanja rezultata projekta pod nazivom "SPAHCO" odnosno "Snažniji roditelji - zdravije zajednice" u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

SPAHCO je dvogodišnji projekt usmjeren na razvoj inovativnih ICT alata i metodologije za edukatore odraslih koji bi edukatorima služili u edukaciji roditelja, pružajući im alat za rad na području osnaživanja roditeljskih vještina. Projekt je započeo u rujnu 2016. godine i traje do konca listopada 2018. godine.

- Jedan od rezultata je i priručnik za zdravstveni odgoj i zdravstveno odgojne priče koje ćemo distribuirati prema dječjim vrtićima i organizirati njihovu provedbu. Drugi proizvodi su online igre, aplikacija koja bi se trebala nadopunjavati sa sadržajima vezanim za zdravstveno prosvjećivanje. U sve to bi se trebale uključiti škole, vrtići, policjska uprava i zavod za javno zdravstvo, a sve je usmjereno na osnaživanje roditeljstva - rekla je Irena Stipešević Rakamarić, doktorica i specijalistica javnog zdravstva

- Svi smo imali jedan cilj, a to je osnaživanje roditeljskih vještina, jer svi radimo u preventivnim programima u promociji zdravlja. Također, smatramo da je to jako bitno za zdrave zajednice - objasnila je Mateja Grizelj koordinator projekta SPAHCO za Hrvatsku

Projekt je sufinanciran od strane Erasmus + programa. Partneri u ovom projektu, koji dolaze iz 7 različitih zemalja, obrazuju edukatore za odrasle o zdravim preventivnim mjerama. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sudjeluje kao jedan od sedam partnera, a ostali partneri su općina Ceutí (Španjolska), općina Viborg (Danska), A.L.I.A.T. (Rumunjska), Gmina Miejska Ilawa (Poljska), Iskenderum Društvo za obrazovanje mladih (Turska), Euro-Net (Italija).

 

 

Komentari