nikad neće biti zaboravljen

Preminuo je legendarni Dudek - jedan od posljednjih intervjua dao je za eVaraždin

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2019. 12:33

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 13:31

Kako prenosi portal podravski.hr, u 88. godini života preminuo je Martin Sagner, legendarni hrvatski glumac najpoznatiji po ulozi Dudeka u legendarnoj seriji ''Gruntovčani''.

Sagner je inače rodom iz Podravine, točnije iz Novigrada Podravskog, a upravo se u njegovoj Podravini snimala jedna od najpopularnijih hrvatskih dramskih serija. Osim u Gruntovčanima, pojavio se i u serijama poput ''Kuda idu divlje svinje'', ''Inspektor Vinko'' i ''Sumorna jesen'', a zabilježio je i niz filmskih uloga. 

Legendarni Sagner, upitan je li mu žao što ga svi pomalo pamte po ulozi u Gruntovčanima, je rekao: "Nije mi žao, ona me navek raduje, ali me malo onemogućavala. Oni koji nisu dorasli da shvate posel glumca shvatili su mene kao Andriju Katalenića Dudeka, a ne kao glumca. Rijetki su i redatelji koji me se se nisu bojali kao inkarnacije Andrije Katalenića, ali, nebrem reči, koliko me Andrija Katalenić Draš donekle spriječavao toliko mi je i s druge strane pomogao jer je pokazao da sam glumac. Zato, nije mi žao kaj su me zvali Dudek' - između ostalog je rekao Martin.

Riječi su to iz jednoga od Sagnerovih posljednjih velikih intervjua, kojega je 2014.godine nezaboravni Dudek dao je upravo za eVaraždin, te kojega ćemo danas ponovno objaviti.

 

Komentari