Na dnevnom redu nadolazeće sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina naći će se Prijedlog odluke o odbijanju zahtjeva Presečki grupe za oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa za autubusni kolodvor u Varaždinu.

Naime, kako piše u obrazloženju, Upravi odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša donio je rješenje kojim Presečki Grupa mora platiti komunalni doprinos za rekonstrukciju kolodovora u iznosu od 31.312,80 kuna, dok je pak Presečki Grupa uložila žalbu i dala zahtjev za oslobođenje od plaćanja. U žalbi se između ostalog navodi kako je izgrađeni objekt od javnog interesa te Grupa stoga smatra kako su ispunjeni uvjeti za oslobođenje od plaćanja. Grad Varaždin pak navodi kako ''zahtjev nije osnovan'' iz razloga što je kolodvor u privatnom vlasništvu koji ''sukladno zakonskim i podzakonskim propisima prema cijenama iz Cjenika pruža usluge''. - Ne postoji ni jedna zakonska odredba koji bi određivala da se usluge obavljaju u javnom interesu, a ne radi ostvarivanje dobiti - napisali su između ostalog u obrazloženju. 

- Postupajući po zahtjevu obveznika plaćanja komunalnog doprinosa, Gradsko vijeće
Grada Varaždina smatra da objekt nije od javnog interesa kao što je to slučaj kod izgradnje škola, bolnica, dječjih vrtića i tom slično već da prevladava privatni interes vlasnika autobusnog kolodvora koji ostvaruje dobit - pojasnili su detaljnije iz Grada.

Ključne riječi: komunalni doprinos, presečki,

Komentari

12.12.2019. 09:46h Zadnja izmjena: 12.12.2019. 09:55