Senad Bajrić moli da mu se pomogne na bilo koji način, a najviše što im treba jest pa makar i napuštena stara kuća u koju bi se smjestili i brinuli za nju.

Protekle nedjelje, kao što smo već ranije pisali, u Dravi se utopio 16-godišnjak. Danas nam se obratio otac prijateljice nesretnog mladića. On tvrdi kako se njemu i njegovoj obitelji nakon ovog tragičnog događaja prijeti smrću. Dva dana nakon nesreće mu je izgorjela i kuća, a njegova šesteročlana obitelj ostala je bez krova nad glavom.

Senad Bajrić, otac 15-godišnje kćeri ispričao nam je kako je tog dana njegova kćer bila na istom mjestu gdje se mladić utopio.

- Kada se mladić počeo utapljati, moja je kćer vrišteći zaustavila slučajne prolaznike koji su pozvali policiju. Njemu se izgubio svaki trag kada je krenuo prema brzacima. Nije mogla spasiti mladića, oni su bili jako dobri prijatelji, a uz sve to nije ni plivač. - kaže Bajrić.

Nakon dolaska policijskih službenika, vatrogasaca i ronioca koji na kraju pronalaze tijelo nesretnog mladića, Bajriću i njegovoj obitelji odmah započinju prijetnje smrću od strane onih koji su smatrali djevojku krivom za nesreću mladića.

- Prijetili su da će ubiti moju kćer koja je bila s mladićem, zatim najmlađu kćer koja ima godinu i pol, neka se iselimo, da će zapaliti kuću i neka bježimo gdje god znamo. - rekao je Bajrić.

Kamenovali mu auto

U međuvremenu, oni koji smatraju Bajrovićeve odgovornima za ovu tragediju, dolaze ih moliti u više navrata da se odsele.

- Rekli su mi da sam ja najviše kriv jer sam pustio curicu da se druži s njim i da ga nije ona vukla tamo da se ne bi utopio. I tako neke stvari koji su oni sami sebi stvorili u glavi. - tvrdi Bajrić, spominje i konkretne osobe, međutim s obzirom da je istraga još u tijeku ne možemo navesti o kome je riječ te nadodaje da je zbog straha za život svoje obitelji odmah otišao u policijsku postaju i sve prijavio.

No i nakon toga isti scenarij: 

- Kada sam se vratio natrag kući iz policije, prijetnje su se nastavile i počeli su na auto bacati kamenje, vrijeđati me... Tako se nastavilo drugi i treći dan s još jačim prijetnjama. - priča Bajrić.

Odlučuje nakon svega kako nam je rekao, s obitelji privremeno odseliti na drugu lokaciju dok se situacija ne primiri. Kontaktirali smo PU varaždinsku gdje su nam potvrdili da im se Bajrić zaista obratio zbog prijetnji. Štoviše, policija je utvrdila da je požar u njegovoj kući podmetnut.

Dva dana kasnije izgorjela mu kuća

Naime, prema Potvrdi izdanoj od strane PP varaždinske koje smo u posjedu, stoji kako je očevidom utvrđeno da je uzrok požara namjerna ljudska radnja. Također, iz policije potvrđuju kako još uvijek rade na ovom slučaju. A Bajrović nam kaže:

- Ovdje sam živio više od 25 godina. Znam što su drugi u stanju napraviti i na savjet policije otišao sam s obitelji dok se situacija ne smiri. Dobro što smo tako i napravili, smatra Bajrić nadodavši da je na vrijeme ukazivao na moguće probleme.

I sami smo bili svjedoci Senadovog straha kada smo se približavali njegovoj izgorjeloj kući koja se nalazi u varaždinskom romskom naselju, prije samog mosta prema Dravi. Stali smo nekoliko desetaka metara prije jer nas je zamolio da što brže obavimo reportažu. Po završetku snimanja i kada smo se već pakirali za povratak čuli smo kako je žena u prolasku na biciklu dobacila 'Ubojico'.

Trenutačno se nalazi sa svojom šesteročlanom obitelji u jednoj strošnoj sobici, a obratio se Gradu Varaždinu i Centru za socijalnu skrb za pomoć. Grad im je ponudio privremeni krizni smještaj za beskućnike kojeg su odbili s obzirom da ondje mogu samo noćiti i kako to nije trajno rješenje, a od Centra za socijalnu skrb dobili su 1500 kuna jednokratne pomoći za kupnju prehrambenih i higijenskih artikala. Bajrović moli da mu se pomogne na bilo koji način, a najviše što im treba jest pa makar i napuštena stara kuća u koju bi se smjestili i brinuli za nju.

Komentari

16.06.2017. 19:48h Zadnja izmjena: 16.06.2017. 20:04