pristižu izbjeglice

Prihvatni centri za izbjeglice iz Ukrajine u ova tri grada u Varaždinskoj županiji

Sutra u jutarnjim satima predstavnici Varaždinske županije obići će prihvatni centar za izbjeglice u Varaždinskim Toplicama, a prema riječima župana Anđelka Stričaka, preostala dva prihvatna centra će biti u Varaždinu i Ludbregu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.02.2022. 18:01

Zadnja izmjena: 28.02.2022. 18:10

Nakon što je u petak održan sastanak načelnika i gradonačelnika te članova stožera civilne zaštite sa županom Anđelkom Stričakom o mogućnostima prihvata izbjeglica iz Ukrajine, napravljeni su i daljnji koraci odnosno definirani prihvatni centri.

Tako će sutra u jutarnjim satima predstavnici Varaždinske županije, Grada, Specijalne bolnice i Crvenog križa obići prihvatni centar za izbjeglice u Varaždinskim Toplicama, a prema riječima župana Anđelka Stričaka, preostala dva prihvatna centra će biti u Varaždinu i Ludbregu.

- I sami smo kao narod prošli kroz Domovinski rat i vjerujem da svi naši sugrađani suosjećaju s ukrajinskim narodom. Stoga ćemo u suradnji s vama, načelnicima i gradonačelnicima, svim našim službama i udrugama te našim sugrađanima poduzeti sve da ljude koji će morati napustiti svoj dom u Ukrajini dočekamo spremni – rekao je župan Stričak na konferenciji za medije održanoj u petak.

Komentari