IZVANREDNO PRIOPĆENJE

Kudelić ponudio ostavku: Nisam na godišnjem, nego u operacijskoj sali

Objavljeno: 14.06.2021. 12:37

Zadnja izmjena: 14.06.2021. 12:40

Iz Opće bolnice Varaždin oglasili su se izvanrednim priopćenjem za medije nakon konferencije koju je jutros održao župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Podsjetimo, Stričak je tom prilikom javnosti otkrio kako varaždinskoj bolnici nedostaju sredstva za isplatu plaća, a ravnatelja Nenada Kudelića tom prilikom prozvao da je unatoč toj činjenici - "otišao na godišnji odmor".

  • eTV - Izvanredna presica: "Bolnica nema za plaće, a ravnatelj je otišao na godišnji, neka se lijepo odmori", više ovdje.

U dostavljenom priopćenju Kudelić se ograđuje da nije na godišnjem odmor, nego obavlja operacijski zahvat; nudi mandat na raspolaganju, te obrazlaže nedostatak sredstava na bolničkom računu opće poznatim razlozima.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tijekom današnjeg prijepodneva u Općoj bolnici Varaždin ravnatelj prim.dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med. održao je jutarnji sastanak sa svojim suradnicima, nekoliko radnih sastanaka u Upravi bolnice te u trenutku objave ovog priopćenja obavlja operativni zahvat.

Opća bolnica Varaždin posljednjih osam mjeseci zbog bitno promijenjenih uvjeta poslovanja, uzrokovanih epidemijom bolesti COVID 19, u prihodovnoj strani ostvaruje nedostatna sredstva za svoje poslovanje te tako između ostaloga i za isplatu plaća. Zbog takve situacije Opća bolnica Varaždin obvezna je mjesečno obavještavati Osnivača o nedostatku sredstava. Također uobičajeno uz podršku Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ostvaruje potrebna sredstva za redovnu isplatu plaća, a što očekujemo i sa sutrašnjim danom 15.06.2021. godine.

Ovim putem ravnatelj prim.dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med. obavještava da je njegov mandat na raspolaganju županijskoj vlasti, a što on smatra svojom obvezom nakon promjena koje su nastupile.

Komentari