povodom uskrsa

Pripremljeno 3.516 poklon paketa za umirovljenike Varaždinske županije

Objavljeno: 09.04.2022. 09:01

Zadnja izmjena: 09.04.2022. 09:03

Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije održao je sjednicu Izvršnog odbora na kojoj se raspravljalo o planovima rada Saveza i njegovih članica za ovu godinu.

Na sjednici su predsjednici udruga iznosili prijedloge kako poboljšati socioekonomski status umirovljenika u vrijeme puno izazova. Savez je u suradnji s Varaždinskom županijom pripremio 3.516 poklon-paketa koji su predani predsjednicima 31 udruge umirovljenika članice Saveza, a koji će ih dostaviti umirovljenicima u potrebi.

- U Varaždinskoj županiji su trećina stanovnika osobe treće životne dobi, čiji je život postao još teži zbog epidemije koronavirusa koja traje već više od dvije godine, a i povećanje cijena će također najpogubniji utjecaj imati upravo na umirovljeničku populaciju. Zahvaljujem se Varaždinskoj županiji na podršci kojom nama umirovljenicima olakšava život, a poklon-paketi poput ovih uveseljavaju svakoga od nas - rekla je predsjednica Saveza Jadranka Bahlen

Župan Anđelko Stričak izrazio je potporu umirovljenicima. - Uzajamno poštovanje te briga jednih za druge mora nam biti prioritet, zbog toga je Varaždinska županija ove godine povećala iznos sredstava namijenjenih za pomoć udrugama umirovljenika. Ovom simboličnom gestom darivanja želimo umirovljenicima poručiti da cijenimo i poštujemo sve što su kroz svoj radni vijek učinili za našu županiju - rekao je.

Komentari