1. veljače u hnk

Posjetitelje Svečanog bala očekuje sve najbolje iz Varaždinske županije

Već smo i prije pisali o Svečanom balu Varaždinske županije koji će biti upriličen u HNK 1. veljače, a sve na temelju stoljetne tradicije balova u Varaždinu ali i druženja plemića i purgara na brojnim imanjima diljem Županije.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.01.2019. 13:47

Zadnja izmjena: 24.01.2019. 15:41

Već smo i prije pisali o Svečanom balu Varaždinske županije koji će biti upriličen u HNK 1. veljače, a sve na temelju stoljetne tradicije balova u Varaždinu ali i druženja plemića i purgara na brojnim imanjima diljem Županije.

<< NOVA MANIFESTACIJA Organizira se Svečani bal Varaždinske županije: ''Ovo nema nitko u Hrvatskoj''>>

Nakon što su već najavljeni dijelovi glazbenog i scenskog programa, danas je u Zlatnim goricama održana konferencija za medije na kojoj se predstavilo sve ono najbolje iz naše županije što će sljedećeg petka vidjeti brojni domaći i strani gosti.

Što se gastronomskog dijela tiče., na balu će se posluživati balski pjenušac iz Zlatnih gorica te domaća vina iz naše županije: Rajnski rizling, Traminac, Sivi Pinot, Muškat i Graševina. Ljerka Šebečić iz Minerve prezentirala je jela koja će se posluživati na balu, a meni se sastoji uglavnom od proizvoda iz naše županije. Između ostalog će se posluživati fazan od galantina, pileći pate, tartarski biftek, domaće kobasice, sir s vrhnjem, odrezak od vepra, njoki od bućinog brašna, patka punjena mlincima, vidovečki gibanek, trnovečka makovnjača, Toplička torta još puno delicija koje će biti prilagođene balskom posluživanju. Uz sve to, biti će organizirana i modna revija varaždinskih dizajnerica: Snježane Radev, Blaženke Roth, Ivane Kuzimski, Melite Kukec, Ane Kraš i Željke Vidović Škec. 

Komentari