najveći projekt u povijesti marofa

PROJEKT STOLJEĆA Jenkač za 100 milijuna kuna mijenja vizuru grada

U krugu od 200 metara biti će nove stambene zgrade, gradski trg s trgovinama i poslovnim prostorima; postojeća škola, dom zdravlja i vrtić, te novoizgrađeni sportsko-rekreacijski centar koji će se prostirati na površini od 50.000 kvadrata...
Objavljeno: 05.06.2019. 07:43

Zadnja izmjena: 05.06.2019. 07:43

"Želimo trasirati put za sljedećih barem pola stoljeća", kaže gradonačelnik Novoga Marofa i s brežuljka na kojemu se nalazi Kulturni centar upire prstom u smjeru sadašnjeg nogometnog igrališta.

"Na redu je izmjena GUP-a, zatim izgradnja prilazne ceste, a potom slijedi otkup zemljišta. Plan nam je stvoriti uvjete za doseljavanje u Novi Marof koji će Varaždinu biti ono što je Zagrebu Velika Gorica. U krugu od 200 metara biti će nove stambene zgrade, gradski trg s trgovinama i poslovnim prostorima; postojeća škola, dom zdravlja i vrtić, te novoizgrađeni sportsko-rekreacijski centar koji će se prostirati na površini od 50.000 kvadrata“, objašnjava Siniša Jenkač najveći projekt u suvremenoj povijesti grada.

Gradit će se 10 godina

Upravo sportsko-rekreacijski centar povod je našem razgovoru, a gradonačelnik objašnjava kako će se park nalaziti na prostoru između nogometnog igrališta i bivšeg Varteksa, dok će se na mjestu sadašnjeg nogometnog igrališta nalaziti gradski trg s trgovinama i poslovnim prostorima. Pripreme za izgradnju stambenih zgrada već su počele, a sada se kreće i s pripremama za sportsko-rekreacijski centar. Riječ je o opsežnom projektu koji će trajati oko 10 godina i stajati približno sto milijuna kuna.

Restoran, apartmani, bazeni

Prva će biti na redu multifunkcionalna dvorana, od ukupno pet dvorana: jedne za borilačke sportove, jedne za fitness, te tri za individualni rad. Uz dvorane izgradit će se i devet igrališta (nogometna, rukometna, košarkaška, teniska, odbojkaška); natkrivena tribina s najmanje 500 sjedećih mjesta, skate park, vanjski fitness park i unutarnja stijena za penjanje, te dva zatvorena bazena. Zbog veličine i raznolikosti usluga sportsko-rekreacijskog centra, izgradit će se i tri apartmana, restoran sa 100 sjedećih mjesta, te veliko parkrialište za osobna vozila i autobuse.

Do 2030. sasvim drugi grad

"Projekt će se odvijati u fazama, a koristit ćemo se europskim i nacionalnim fondovima. Samo bazeni će stajati 40 milijuna kuna, zbog čega ćemo ih graditi posljednje. Što se tiče stambenih zgrada, one će se početi graditi u sljedeće dvije godine. Zajedno s istočnom obilaznicom koja je pred samim početkom izgradnje, poslovnim zonama koje će je okruživati i novim zonama koje planiramo izgraditi, Novi Marof će do 2030. godine dobiti sasvim drugačiju urbanu vizuru i nakon Varaždina postati drugi najvažniji grad u županiji i jedno od centralnih mjesta na prostoru cijelog sjevera Hrvatske", zaključuje Jenkač.

 

Komentari