prevencija kriminaliteta

Prolaz između Prve gimnazije i Coninga neće se zatvoriti, no riješit će se na ovaj način

Objavljeno: 04.10.2021. 12:35

Zadnja izmjena: 04.10.2021. 13:02

Građani su duže vrijeme nezadovoljni narušavanjem javnog reda i mira na području između Prve gimnazije Varaždin i zgrade Coninga, a problem se nastojao riješiti i na sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina.

Kao što smo već pisali, vijećnica Silvija Cupar nedavno je na sjednici Gradskog vijeća postavila pitanje koje se odnosi na zatvaranje navedenog prolaza. Konkretno, zanimalo ju je namjerava li gradska vlast zatvoriti taj prolaz kako bi stanari tog dijela grada mogli "nesmetano živjeti, a posebno spavati", iz razloga što se u posljednje vrijeme na tom prostoru učestalo nakon ponoći remeti javni red i mir.

Iz Grada stigao pisani odgovor u kojem stoji kako se radi o prostoru unutar međa zaštićene Kulturno-povijesne cjeline grada Varaždina, kao i u obuhvatu Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre grada Varaždina te se zbog toga prolaz ne smije zatvarati.

No, sada je to postala i tema rasprave na današnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina na kojoj je doneseno rješenje za ovo područje grada te je odlučeno kako će se, zbog čestog narušavanja javnog reda i mira te nemogućnosti zatvaranja tog prolaza, na prostoru između Prve gimnazije i bivšeg Coninga pojačati policijska ophodnja.

Komentari