vremenska prognoza

Proljeće je pred vratima, no hoćemo li ispijati kave na teresama? Evo što najavljuju meteorolozi

Objavljeno: 17.03.2024. 09:22

Zadnja izmjena: 17.03.2024. 09:22

Foto: Arhiva

Protekli tjedan bio je promijenjiv. Imali smo red kiše, red sunca, a izgleda da nas slično očekuje i idući tjedan kad nam i službeno dolazi proljeće.

Kako najavljuje Državni hidrometeorološki zavod, sutra će kroz cijeli dan biti pretežno oblačno uz ponešto sunca, dok će popodne puhati slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Dnevni maksimalac neće prelaziti 11 stupnja Celzijava. Ista maksimalna dnevna temperatura očekuje nas, prema najavama meteorologa, i u utorak, ali cijeli dan će biti sunčano.

U srijedu će jutro započeti dosta hladnije nego ranijih dana, a DHMZ predviđa kako će temperatura pasti do 1 stupanj Celzijev. No, u nastavku danas temperatura će ipak rasti pa nas tako očekuje i iznadprosječno topla srijeda s čak 13 stupnja Celzijevih.

Prvi dan proljeća, u četvrtak se očekuje također sunčano, a maksimalna dnevna temperatura penjat će se čak do 18 stupnja Celzijevih. Na kraju radnog tjedan, u petak, očekuje se kiša u jutarnjim satima, a cijeli dan će bit oblačno uz maksimalac od 14 stupnja Celzijevih.

Komentari