snijeg još uvijek stvara probleme

FOTO ''Zašto se već danima putnici u Varaždin umjesto vlaka voze autobusima i tko to plaća?''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.03.2018. 12:25

Zadnja izmjena: 07.03.2018. 13:21

Foto: Ilustracija

Prema riječima izvora iz HŽ-a, na području Varaždinske i Međimurske županije vlada kaos u HŽ putničkom prijevozu zbog kako kaže - nestručnosti i neozbiljnosti ljudi koji su zaduženi za organizaciju prometa u zimskim uvjetima. Otkako je počeo padati snijeg, pojavili su se problemi i u željezničkom prijevozu te se na nekim relacijama prijevoz organizirao autobusima. 

Naime, još se i danas na relaciji Varaždin - Ivanec - Golubovec umjesto vlakova putnici prevoze autobusima, a kako doznajemo od putnika, takvo stanje traje otkada je počeo padati snijeg. Donosimo vam i fotografije s terena iz kojih je vidljivo u kakvom je stanju pruga na relaciji Lepoglava - Golubovec.

- Na više relacija morali su voziti autobusi čija cijena po vožnji doseže i nekoliko tisuća kuna. Želi li namjerno degradirati HŽPP i HŽ Infrastruktura ili je to samo nesposobnost ljudi? - pita se izvor koji je htio ostati anoniman. 

Službeni upit o tome zašto joj uvijek navedena pruga nije prohodna poslali smo i u HŽ Infrastrukturu, a u službenom očitovanju napisali su kako je pružna dionica Varaždin – Ivanec –Golubovec prohodna i otvorena za promet te kako je ona bila kratkotrajno zatvorena za promet od  4. ožujka u 15.40 sati do  5. ožujka u 15.40 sati.

- Na čišćenju i održavanju pruga te uklanjanju kvarova na mreži stalno su angažirane sve dežurne i dodatne ekipe HŽ Infrastrukture.Za ispravnost vlakova za prijevoz putnika i tereta te uklanjanje tehničkih problema na njima odgovorni su prijevoznici. Također, za organizaciju prijevoza odgovorni su prijevoznici - piše u službenom priopćenju. 

Iako iz HŽ Infrastrakture tvrde kako je pruga otvorena za promet, na službenim stranicama HŽ Putničkog prijevoza i danas stoji obavijest kako se putnici prevoze autobusima. 

IZ HŽ putničkog prijevoza, kamo su nas usmjerili iz HŽ Infrastrukture odgovorili su nam pak kako stručne službe HŽ Putničkog prijevoza i održavatelja vozila poduzimaju sve aktivnosti kako bi kvarovi vozila bili otklonjeni što prije.

- S obzirom da je zbog vremenskih prilika došlo do naleta vlakova na snježne nanose na pruzi te izuzetno niskih temperatura tijekom prošlog tjedna dolazilo do povećane imobilizacije vučnih vozila, prijevoz putnika na relaciji Varaždin – Ivanec – Golubovec supstituiran je autobusima - odgovorili su na upit.

 

Komentari