Prvi varaždinski film “Ufuraj se i pukni” u subotu 13. srpnja otvara veliki 66. Pula Film Festival.  Film će biti prikazan u sklopu Kontrapunkt programa u Istarskom narodnom kazalištu u 16:00 sati ove subote.

Kako film nije financiran od Hrvatskog audiovizualnog centra niti od Ministarstva kulture RH, nije mogao biti uvršten u redovni program, no za Kerekesh Teatar i Grad Varaždin ovo je svakako još jedno zajedničko pisanje kulturne povijesti, a to je samo uvertira u putovanje prvog varaždinskog filma. 

Kako poručuju nadalje iz Kerekesh Teatra, International Arts Centre Zagreb i Upravni odbor Croatia House Inc. u Australiji, odlučili su da će upravo film “Ufuraj se i pukni” biti prikazan Festivalu hrvatskog filma u Sydneyu sredinom rujna ove godine. Uz Sydney, Hrvatski audiovizualni centar uvrstio je film “Ufuraj se i pukni” u svoju brošuru za Filmski festival u Cannesu. 

 Osim u veliku promociju filma, Kerekesh Teatar je uložio novac i u prijevod filma te izradu DCP formata s engleskim titlovima, a film će uskoro biti dostupan na svim VOD kanalima, tv-videotekama i drugim kanalima. 

 

Komentari

11.07.2019. 13:11h Zadnja izmjena: 11.07.2019. 13:17