vremenska prognoza

Puno sunca i malo kiše: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u idućem tjednu

Objavljeno: 28.04.2024. 08:12

Zadnja izmjena: 28.04.2024. 08:18

Foto: Arhiva

Nakon proteklog zaista hladnog tjedna, ovaj pred nama ponovno nam donosi visoke temperature i puno sunčanih, ali i ponešto kišovitih sati.

Prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda, ponedjeljak će biti izrazito sunčan i topao pa će tako već jutarnje temperature biti 12 stupnja Celzijeva, a dnevni maksimalac ići će do 24 stupnja Celzijeva. U popodnevnim satima puhat će slab do umjeren istočni vjetar. Utorak će biti slično vrijeme, ali maksimalna jutarnja temperatura bit će još viša nego prethodnog dana, čak 13 stupnja Celzijeva, a do kraja dana popest će se na 24 stupnja Celzijeva. Također, zapuhat će slab do umjeren istočni vjetar prema kraju dana.

Na sam Praznik rada, u srijedu, ponovno nas očekuje iznadprosječno topao dan pa će tako dnevni maksimalac ići do 22 stupnja Celzijeva. No, unatoč visokim temperaturama sunca će biti malo manje, a cijeli dan će puhati slab do umjeren istočni vjetar.  Kako se bližimo kraju radnog tjedna tako će i temperature malo pasti pa nas u četvrtak očekuje mjestimice i kiša, a dnevni maksimalac neće prelaziti 19 stupnja Cezijeva. Kiša se tako očekuje u kasnijim jutarnjim satima, ali i kasno navečer. Petak će također biti kišovit, ali ovog puta kiša će padati cijeli dan, a maksimalna dnevna temperatura ponovno će biti 19 stupnja Celzijeva.

Komentari