Evo detalja

Župan Stričak u radnom posjetu Mađarskoj i geotermalnom izvoru

Objavljeno: 18.10.2023. 13:41

Zadnja izmjena: 18.10.2023. 13:41

Foto: Varaždinska županija

Nakon što su uspješno okončani istraživački radovi na geotermalnom polju Lunjkovec - Kutnjak na području Općine Mali Bukovec, koje je provela javna tvrtka Bukotermal, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je sa suradnicima posjetio mađarski Sarvar.

Tamo je održan radni sastanak s čelnim ljudima mađarskog Aquaprofita, jedne od najjačih svjetskih tvrtki kada je u pitanju upravljanje vodama, među ostalim i geotermalnim izvorima. Tamas Nadasi, čelni čovjek Aquprofita, izjavio je da su napravljeni odlični temelji za daljnji razvoj Bukotermala i iskorištavanja potencijala geotermalne vode na tom području. 

Župan Stričak je uvodno pojasnio kako je projekt Bukotermal došao do faze izrade idejnog rješenja, kako iskoristiti potencijal geotermalne vode na tom području. 

- Ovo je za nas veliki projekt, odnosno izazov, jer prvi put radimo nešto ovakvo. Svako iskustvo nam je dobro došlo i vodimo se načelom da je primjere dobre prakse poželjno iskoristiti i primijeniti. Upravo zbog toga smo ovdje da vidimo kako na najbolji način iskoristiti potencijale geotermalne vode na području Malog Bukovca - izjavio je župan.

Nakon radnog dijela sastanka, obiđen je turistički kompleks u Sarvaru koji koristi geotermalne izvore i koji godišnje ugosti oko 800 tisuća posjetitelja. 

Komentari