nova odluka

Radnici koji odlaze na posao u Sloveniju morat će predočiti negativan test na koronavirus

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.02.2021. 13:10

Zadnja izmjena: 04.02.2021. 13:10

Prema novoj odluci vlade u Sloveniji mijenja se režim prijelaza granice u vrijeme epidemije, pa će od sada  i dnevni radni migranti morati predočiti negativan test na koronavirus, piše index.hr.

Osim za tu kategoriju, novo pravilo vrijedi i za one koji u Sloveniju dolaze zbog zdravstvenih usluga, pomoći članu obitelji ili održavanja nekretnine ili zemljišta, te za neke druge kategorije, javili su slovenski mediji.

Prekogranični dnevni radni migrant može ući u Sloveniju uz predočenje negativnog testa na prisutnost koronavirusa koji nije stariji od sedam dana od uzimanja brisa. Pri  tome, validan je onaj test koji je obavljen u nekoj od članica EU-a ili Schengenskog prostora.

Nova pravila posebno pogađaju dnevne migrante iz Hrvatske kojih je više tisuća na radu u Sloveniji.   Do sada dnevni radni migranti i druge navedene kategorije nisu trebali imati negativan test prilikom prelaska granice. Negativan test na koronavirus trebali su imati svi ostali koji nemaju poseban status poput gore navedenih skupina.  

Komentari