sveučilište sjever

Smeta vam rampa? Rektor Milković vam poručuje da ne gledate u 'tuđe dvorište'

Iz Grada Varaždina Sveučilištu Sjever uputili su dopis u kojem zbog žalbi građana traže rješenje, no rektor Marin Milković danas je vrlo jasno poručio što misli o tome. Prema njemu, "zna se čije je dvorište"...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.11.2022. 10:18

Zadnja izmjena: 03.11.2022. 12:47

Foto: Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever

Već smo pisali o problemu parkinga kod Sveučilišta Sjever, odnosno o tome kako stanari i studenti problem vide u Sveučilištu Sjever te tvrde kako su oni ogradili javna parkirališna mjesta sa dvije rampe.

Grad Varaždin odgovorio nam je na naš upit u kojem pišu kako je sporna površina na kojoj je postavljena rampa u vlasništvu Grada Varaždina, no kako je koristi i u posjedu ima Sveučilište Sjever koje također određuje režim parkiranja. Također, navode da Grad Varaždin nije obaviješten o postavljanju rampe na parkirališni prostor, niti je za postavljanje zatražena suglasnost. Nadalje, iz Grada su uputili dopis Sveučilištu Sjever u kojem traže rješenje, no čini se kako ono još uvijek nije pronađeno s obzirom da je spomenuta rampa, kako nam tvrde okolni stanari, još uvijek dolje.

- Dopis je na rektora otišao 26. listopada. Treba naći novo rješenje koje bi odgovaralo jednima i drugima, ali to ne znači da oni mogu raditi što hoće. Ukoliko im je trebao prostor za profesore, trebali su samo ograditi 10, 15 mjesta i mi bi im u tome pomogli. Većim djelom dana parking je prazan i ne želimo da nam građani budu nezadovoljni zbog jednostranih uvjeta Sveučilišta - rekao nam je dogradonačelnik Miroslav Marković i poslao fotografiju dopisa. 

Ograđeni dio parkirališta kod Sveučilišta Sjever u vrijeme najveće gužve

'Nađite pametnije teme'

Kontaktirali smo i rektora Sveučilišta Sjever Marina Milkovića koji navedeni dopis nije komentirao, ali je rekao da ne razumije zašto mediji pišu o 'rampi u tuđem dvorištu'. Savjetovao nam je da 'nađemo pametniju temu', a što se rampe tiče, tvrdi kako je parking iza postavljene rampe uvijek ispunjeni te da u tome ne vidi problem.

Jer očito rektor vidi nešto što ne vide Grad Varaždin, stanari i studenti....

Ograđeni dio parkinga kod Sveučilišta Sjever u večernjim satima

 

 

Komentari