veliko priznanje

Raymond Rojnik nagrađen Kulturnom nagradom „Metron“ za 2019. godinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.02.2020. 15:36

Zadnja izmjena: 15.02.2020. 15:38

Kako piše večernji.hr, ocjenjivački sud za dodjelu godišnje Kulturne nagrade Hrvatskog centra gradišćanskih Hrvata u Beču, jednoglasno je odlučio da će ovu nagradu za 2019. godinu dodijeliti Raymondu Rojniku.

Ravnatelju Koncertnog ureda u Varaždinu ovu će nagradu dobiti za doprinos uspostavi suradnje s gradišćanskim Hrvatima u Hrvatskom centru u Beču te Gradišću, kao i povezivanju Varaždina i Varaždinske županije s austrijskom pokrajinom Gradišće, u kojoj živi oko 35 tisuća gradišćanskih Hrvata.

„Raymond Rojnik kao ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin i u toj funkciji, uz ostalo, i organizator/producent Varaždinskih baroknih večeri uspostavio je uske veze s Hrvatskim centrom u Beču, a u novije vrijeme posebno i s Hrvatskim balom u Beču, iz čega se je rodilo i partnerstvo sa Svečanim balom Varaždinske županije“, stoji u priopćenju Hrvatskog centra, uz napomenu kako je Rojnik osobnim sudjelovanjem na balu i doniranjem vrijednih nagrada za tradicionalnu balsku tombolu neslužbeno postao „počasni konzul“ Hrvatskog centra, a time i gradišćanskih Hrvata u Varaždinu i u Varaždinskoj županiji

 

Komentari