GRAD IVANEC

Realiziran dogovor Čačić-Batinić-Podbojec: Donirani CRP uređaji

Objava Grada Ivanca

Objavljeno: 30.04.2021. 08:42

Zadnja izmjena: 30.04.2021. 08:53

Foto: Objava Grada Ivanca

U skladu s dogovorom na nedavnom radnom sastanku u Ivancu, varaždinski župan Radimir Čačić, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec danas su Domu zdravlja Ivanec i ambulanti u Radovanu donirali dva laboratorijska uređaja - CRP analizatore (C-reaktivni protein). 

Riječ je o uređajima vrijednim 51.000 kuna, čiju su nabavu Grad Ivanec i županijski Dom zdravlja financirali u omjeru 50:50. U Ivancu je CRP analizator smješten u ambulantu posebnog dežurstva na 2. katu Doma zdravlja. Njime će se odsad moći služiti svi liječnici radnim danom te vikendom, kada privatni laboratorij ne radi, i to liječnici iz svih ordinacija, kako onih koje posluju u sklopu županijskog Doma zdravlja, tako i koncesionari.

Brza dijagnostika

U ambulanti u Radovanu donaciju je primila dr. Tihana Copak, dok je u Domu zdravlja Ivanec, u ime svih liječnika, na CRP uređaju zahvalila dr. Irena Ujlaki Piskač.

- Ovakav zajednički model nabave CRP uređaja, kakav smo danas inaugurirali u zdravstvenim ustanovama u Ivancu i Radovanu, ponudit ćemo i drugim lokalnim upravama. Ovo je izvrsna stvar pogotovo za dislocirane ambulante u udaljenim naseljima, gdje CRP uređaj na licu mjesta pruža mogućnost brze dijagnostike, bez potrebe da se pacijenti šalju dalje, do prvog laboratorija.– kazao je župan Čačić.

"Brinemo o zdravlju građana"

Gradonačelnik Batinić rekao je kako je nabava ovih analizatora samo još najnoviji primjer kojim Grad Ivanec u suradnji sa Županijom i županijskim Domom zdravlja, pokazuje kontinuiranu brigu o zdravlju građana.

- Prije 2,5 godine smo u suradnji sa županijskim Domom zdravlja, omogućili rad punkta posebnog dežurstva na 2. katu Doma zdravlja Ivanec i on je sada na raspolaganju pacijentima iz svih gradova i općina bivše Općine Ivanec subotom od 15 do 20 i nedjeljom od 8 do 20 sati - rekao je Batinić.

Također, Grad Ivanec je za potrebe Opće bolnice Varaždin kupio jedan respirator, a u tijeku su i dogovori s ravnateljem OBV dr. Nenadom Kudelićem o dolasku liječnika specijalista u Ivanec, koji bi na licu mjesta građanima pružali usluge specijalističkih pregleda, pa pacijenti više ne bi trebali putovati u Varaždin. 

Ispravna dijagnoza u kratkom roku

Ravnatelj Doma zdravlja VŽ Renato Podbojec upoznao je s namjenom CRP uređaja. - Radi se o jednostavnim, brzim i preciznim uređajima s ugrađenom kalibracijom, koji daju rezultate u manje od 15 minuta. Imaju mogućnost ispitivanja preko 30 parametara  (kardiološki testovi, hormoni, tumorski biljezi, praćenje šećerne bolesti, alergijsko testiranje, prisutnost infekcije, test na hepatitis...), uključujući i razlučivanje bakterijskih i virusnih infekcija. Time se u razmjerno kratkom vremenu liječniku omogućava postavljanje ispravne dijagnoze radi daljnje obrade – zaključio je ravnatelj Podbojec.

U nastavku su i radna vremena ambulanti liječnika kojima je omogućeno korištenje navedenih uređaja. 

Radno vrijeme ambulanti

DOM ZDRAVLJA

 

OBITELJSKA IVANEC

Jaković Veronika dr. med. 

parni datumi popodne - neparni datumi ujutro

 

OBITELJSKA RADOVAN

Tihana Copak dr. med.

parni datumi popodne - neparni datumi ujutro

 

KONCESIONARI (prema obavijesti na njihovim vratima)

 

OBITELJSKA IVANEC

 

Buhin Herceg Slava dr. med.

uto / sri / pet - ujutro

pon / čet - popodne 

 

Obelić Zdenko dr. med. 

parni datumi ujutro - neparni datumi popodne

 

Hehet Kristina dr. med.

parni datumi ujutro - neparni datumi popodne

 

Rogina Ivica dr. med.

parni datumi ujutro - neparni datumi popodne

 

Kovačević Čehok Nevenka dr. med.

parni datumi popodne - neparni datumi ujutro

 

Carević Dijana dr. med.

parni datumi popodne - neparni datumi ujutro

Komentari