vremenska prognoza

Red sunca, red oblaka i kiše: Evo kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan

Objavljeno: 19.05.2024. 08:06

Zadnja izmjena: 19.05.2024. 08:06

Foto: Arhiva

Vrijeme protekli tjedan bilo je baš pravo proljetno uz puno sunca i ponešto oblaka. Prema najavama Državnom hidrometeorološkog zavoda početkom tjedna dolazi promjena vremena koja će potrajati cijeli tjedan.

Naime, kako najavjuju meteorolozi, sutrašnji dan bit će pretežito oblačan uz ponešto sunca, a dnevni maksimalac bit će 24 stupnja Celzijeva. Mali pad temperatura ujutro i navečer dolazi u utorak koji će biti popraćen kišom i grmljavinama te slabim do umjerenim sjeveroistočnim vjetrom. Maksimalna dnevna temperatura bit će također 24 stupnja Celzijeva, ali s dosta manje sunca nego dan ranije.

Srijeda će ponovno biti prava proljetna jer će temperatura ići do 23 stupnja Celzijeva, a cijeli dan bit će popraćen sunce i to bez oblačnih sati. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar. Četvrtak ujutro bit će mirno i sunčano, a u popodnevnim satima bit će kišovito uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 21 stupanj Celzijev. U petak slično vrijeme, ujutro toplo, a popodne kišovito uz maksimalac od 22 stupnja Celzijeva.

Komentari