pogledajte

FOTO: POVIJESNI DOGAĐAJ Po prvi puta se u varaždinskoj katedrali održalo ređenje biskupa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.11.2019. 13:18

Zadnja izmjena: 24.11.2019. 14:42

Foto: Dario Jurčević

Danas se po prvi puta u varaždinskoj katedrali održalo biskupsko ređenje koje je započelo u 10 sati. S obzirom da je katedrala premala za takve obrede, vani je postavljen i video šator s video zidom na kojem su vjernici mogli pratiti događaj.

Svetu misu ređenja novog varaždinskog biskupa, mons. Bože Radoša, predslavio je zagrebački nadbiskup metropolit kardinal Josip Bozanić. Podsjetimo, dosadašnjeg biskupa mons. Josipa Mrzljaka zamijenit će mons. Bože Radoš, a kako je na nedavnoj konferenciji za medije istaknuo mons.Mrzljak, on će i dalje biti na pomoći i usluzi novom biskupu - Ja sam to njemu obećao i to je moja služba. Idem u mirovinu ali to ne znači da prestaje moja služba, prestaje samo moja vlast upravljanja biskupijom. Moja biskupska služba će se nastaviti, samo u malo dugačijem obliku - rekao je mons. Mrzljak.

Novi biskup, mons. Bože Radoš u nedavnom je intervjuu pak rekao kako je Varaždin lijep grad te kako se u njemu može lijepo živjeti. -  Ali dojam daju i ljudi. Došao sam u kuću u kojoj me primio biskup Josip, tako jednostavno, s radošću dao mi je most da mogu ući u kuću kao u svoju kuću. Jednako sam tako to doživio kod svećenika. I za mene je to velika odgovornost. Ako me tako lijepo primaju, moram biti dobar, puno bolji nego što jesam. Mogu reći da su mi dojmovi doista vrlo, vrlo pozitivni - rekao je biskup Radoš.

Komentari