sukob ne jenjava

Reformisti: Tražimo hitnu ostavku Čehokovog zamjenika Zlatana Avara!

Nakon što je varaždinski dogradonačelnik jučer župana optužio da vara s podacima broja zaraženih „iz nekog svojeg interesa“, županijska organizacija Reformista danas je izašla s priopćenjem u kojem traži njegovu ostavku....
Objavljeno: 12.12.2020. 16:03

Zadnja izmjena: 12.12.2020. 16:16

Foto: Arhiva

Nakon što je varaždinski dogradonačelnik župana jučer optužio da vara s podacima o broju zaraženih „iz nekog svojeg interesa“, županijska organizacija Reformista danas je izašla s priopćenjem u kojem traži njegovu ostavku.

>>Avar: Čačić je nasilnik koji iz nekog svojeg interesa laže o podacima

Navode kako ostavku traže zbog „kontinuiranog obmanjivanja javnosti“, „direktnog laganja“ i „navođenja građana na opstruiranje mjera“, zbog čega, pak, traže da odstupi i s mjesta dogradonačelnika Varaždina i s mjesta načelnika Stožera civilne zaštite Grada Varaždina.

- Gospodine Avar, zašto ste lagali o broju zaraženih u tvornicama?  Zašto ste govorili da je zaraženih u tvornicama 30 – 40 posto, a sada vidimo da je zaraženih 2,9 posto? Zašto ste željeli zatvoriti gospodarstvo i ostaviti ljude bez posla i plaća?“ – pitanja su koja u svojem priopćenju redaju Reformisti.

Nastavljaju, potom: - Zanimljivo je kako od Čehoka i Avara nismo čuli da govore o činovnicima i uredima, a gdje oni primaju plaću, kao o žarištima, a sada je jasno da je i tamo broj zaraženih bez simptoma na toj istoj minimalnoj razini kao i u gospodarstvu.

Zaključno, Reformisti Avara smatraju jednim od najodgovornijih za činjenicu da je Varaždinska županija prema broju zaraženih najgora u Europi. Kao načelnik gradskog Stožera protivio se, kažu, zatvaranju ugostiteljskih objekata,  a teorijama kako su žarišta poslovni subjekti „bacao pijesak u oči“. Time je, poručuju Reformisti,usporio donošenje mjera za nekoliko tjedana i doveo u pitanje posao i plaće za 42.000 građana.

Komentari