rezervart

Bosilj: Izuzetno cijenim Vudraga, došlo je do nesuglasica i to ćemo riješiti

Podsjetimo, kako je tada rekao Vudrag, do preseljenja dolazi zbog toga jer je, kako tvrdi, Ister rekao 'da nisu društveno korisni"....
Objavljeno: 08.07.2022. 11:29

Zadnja izmjena: 08.07.2022. 11:29

Nakon što je varaždinski umjetnik Nikola Vudrag nedavno u našem eTV studiju najavio preseljenje RezervArta iz prostora kod Drave u Istru, ta se tema pojavila i na današnjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća.

Podsjetimo, kako je tada rekao Vudrag, do preseljenja dolazi zbog toga jer je, kako tvrdi, Ister rekao 'da nisu društveno korisni". 

- Kako vrijeme ide, svim stvarima kad tad dođe kraj. Tako je i sa strane Varkoma i novih vlasti, a direktor Varkoma nam je rekao da mi nismo od društvene koristi. Sada je ta zgrada lijepo uređena za Čistoću koja će se preseliti u tu zgradu, a mi se dalje moramo snalaziti. Vjerojatno ćemo cijeli pogon preseliti u Istru, u Varaždinu nismo našli ništa što bi nam odgovaralo, čak ni Varteks - rekao je tada Vudrag.

Stoga, vijećnika Lovru Lukavečkog iz redova SDP-a zanimalo je u čemu je problem budući da, prema tvrdnjama Vudraga, "nije pronađen adekvatan prostor" te radi li se na rješavanju tog problema.

O toj se tvrdnji očitovao gradonačelnik Neven Bosilj rekavši kako je došlo do nesuglasica, no kako će više o tome razgovarati u ponedjeljak. 

- Izuzetno cijenim Vudraga i ekipu koja se tamo okupila. To je samoodrživi "hub". Došlo je do nesuglasica između njih i Uprave Varkoma, ali vjerujem da ćemo i to riješiti. Inače, malo sam se raspitao, Vudrag je uz Braću Dimitrijeviće jedan od najvećih konceptualnih umjetnika ovih prostora. Više o toj temi moći ćemo reći nakon razgovora u ponedjeljak - rekao je Bosilj.

 

Komentari