u današnjoj emisiji

eTV - Rezo: 'Jamčim vam da će radovi na Trakošćanskom jezeru biti gotovi do ovog datuma.'

Posljednjih nekoliko godina za Trakošćansko jezero bilo je izazovno. Rezo je objasnio cijelu kronologiju projekta i kako su radovi ponovno pokrenuti nakon što je preuzeo funkciju sredinom prošle godine...
Objavljeno: 14.03.2024. 11:49

Zadnja izmjena: 14.03.2024. 11:51

Jedna od najposjećenijih destinacija kontinentalnog turizma, Trakošćansko jezero, do kraja godine mogla bi zasjati u punom sjaju. Direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i Dravu Milan Rezo otkrio je u našoj emisiji kako je došlo do ponovnog pokretanja radova i kada možemo očekivati punjenje jezera.

Posljednjih nekoliko godina za Trakošćansko jezero bilo je izazovno. Rezo je objasnio cijelu kronologiju projekta i kako su radovi ponovno pokrenuti nakon što je preuzeo funkciju sredinom prošle godine.

- Dolaskom 1. lipnja 2023. godine na funkciju sagledao sam sve ugovorne obveze i one iz dodataka posljednjih ugovora i isteka tih ugovora što se tiče vremena. Donio sam odluku i raskinuo ugovor u lipnju i 3. srpnja temeljem tog ugovora naplatio bankovnu garanciju u iznosu od 201 tisuće eura. Izvođač radova podnio je tužbu u smislu dokazivanja nezakonito naplaćene bankovne garancije i taj postupak se vodi pred Trgovačkim sudom - pojasnio je.

'Jamčim da će biti gotovo'

Nakon odabira novog izvođača radovi su ponovno krenuli. Na dnu jezera nalazi se sediment dubine od 1 do 2 metra ukupnih količina 238 tisuća kubika. Na terenu je trenutno sedam dampera, a planira se dovesti još nekoliko kako bi radovi mogli krenuti u punom jeku. Nekoliko kišovitih dana privremeno je zaustavilo intenzivne radove, no Rezo garantira kako će izmuljivanje biti gotovo do lipnja, a jezero će se puniti s početkom jeseni.

- Imamo 2-2.5 tisuća kubika dnevno i garantiramo da ćemo izvaditi sediment do kraja šestog mjeseca. Naravno, uvjet su, kao što znamo, klimatske promjene koje nas uvijek mogu pogoditi i uvjetovati tu dinamiku. Ako to izuzmem, ja jamčim da 1. 7. sjedim kod Vas u novoj emisiji gdje ćemo biti zadovoljni i ja i vi – poručio je voditeljici, ujedno i gledateljima i čitateljima direktor Hrvatskih voda za naše područje Milan Rezo.  

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i Dravu Milan Rezo pogledajte ovdje:

 

Komentari