čestitke

Rođeni Ivančanin načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga

Načelnika Glavnog stožera prema Zakonu o obrani bira vrhovni zapovjednik na prijedlog Vlade...
Objavljeno: 25.02.2024. 19:14

Zadnja izmjena: 25.02.2024. 19:19

Foto: MORH

Novi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske bit će rođeni Ivančanin, general-bojnik Tihomir Kundid, prenosi Jutarnji list.

Kako ističu, takav dogovor neslužbeno je pao između Pantovčaka i Banskih dvora, a Ivančanin će na toj funkciji zamijeniti admirala Roberta Hranja, inače Varaždinca, koji odlazi u mirovinu. Načelnika Glavnog stožera prema Zakonu o obrani bira vrhovni zapovjednik na prijedlog Vlade, a kako piše Jutarnji list, premijer i predsjednik usuglasili su se oko izbora Kundida.

Tihomir Kundid rodom je iz Ivanca, a rođen je 1969. godine. Završio je Fakultet strojarstva, Ratnu školu "Ban Josip Jelačić" i Canadian Forces Language School u Kanadi. Istaknuti je hrvatski branitelj koji je tijekom Domovinskog rata bio pripadnik 2. Gardijske brigade Grom, gdje je obnašao broje odgovorne zapovjedne dužnosti, među kojima i onu zapovjednika Oklopne bojne. Između ostalog zapovijedao je Mehaniziranom brigadom, bio je zamjenik zapovjednika Kopnene vojske, a od listopada 2023. zapovijeda Kopnenom vojskom, navodi Jutarnji list. 

Komentari