bale u brezju

Sutra vijećnici odlučuju o raskidu ugovora s tvrtkom T&H Invest i poništenju koncesije dodijeljene zajednici ponuditelja

Iz Grada Varaždina danas je stigla vijest kako će se sutra održati sjednica Gradskog vijeća, a dvije od tri točke tiču se raskida ugovora s Pataftom i poništenja koncesije dodijeljene Pripuzu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2019. 14:35

Zadnja izmjena: 18.02.2019. 18:12

Iz Grada Varaždina danas je stigla vijest kako će se sutra održati sjednica Gradskog vijeća, a dvije od tri točke biti će raskid Ugovora o interventnom odvozu otpada odloženog u Brezju koji se sklopio s tvrtkom T&H Invest (nekadašnji T7 VIS) i Ugovor o koncesiji za odlaganje baliranog miješanog otpada prema kojoj bi bale trebala zbrinuti zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom CE-ZA-R.

Ovi će ugovori biti raskinuti ukoliko tako sutra odluče gradski vijećnici. Podsjetimo, 2008.godine Varkom i T7 VIS sklopili su ugovor prema kojem su bale trebale završiti u MBO pogonu tog poduzeća. Gradonačelnik Goran Habuš je pak u svojem mandatu dodijeljuje koncesiju Zajednici ponuditelja na čelu s tvrtkom CE-ZA-R, no taj ugovor nije nikada potpisan.

Nadalje, kako je potvrdilo Ministarstvo zaštite okoliša, sada se za balirani otpad predviđa njegovo odlaganje ili spaljivanje i upravo je to jedan od razloga na kojima Varkom temelji svoje opravdanje za raskid ugovora, a u dokumentima se također navodi kako T&H Invest nema važeću dozvolu za gospodarenje otpadom te prema tome nije ispunio uvjete iz ugovora. Što se pak tiče koncesije, u dokumentu se također navodi kako se više ne može govoriti o otpadu koji po svojoj kategorizaciji predstavlja komunalni otpad koji je predmet koncesije. Također se navodi da između ostalog Zajednica ponuditelja u trenutku donošenja odluke o odabiru nije raspolagala odgovarajućim dozvolama za gospodarenje otpadom ni kapacitetom za izvršenje koncesije.

 

 

 

Komentari