službeno očitovanje

Siniša Jenkač: Mogu potvrditi da sam sudjelovao u incidentu, izražavam žaljenje

Objavljeno: 17.06.2024. 13:13

Zadnja izmjena: 17.06.2024. 13:19

Foto: Arhiva

Kao što smo već izvjestili, u nedjelju u noći 16. lipnja, oko 1 sat u mjestu Orehovec kod Novog Marofa, na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo je do verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potvrdio je za Jutarnji list, Index, 24sata i druge medije kako je on jedan od dvojice muškaraca koji su sudjelovali u tom incidentu, dok je druga osoba, 52-godišnjak, pripadnik MORH-a.

 -U OB Varaždin 52-godišnjaku je pružena liječnika pomoć, dok se 45-godišnjak udaljio s mjesta događa, za njim se traga, te je u tijeku krimalističko istraživanje - izvjestila je policija u nedjelju, da bi jutros dopunila svoje priopćenje.

'Pristupio u policijsku postaju'

- Naknadno je 45-godišnjak pristupio u Policijsku postaju Novi Marof gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 34. Kaznenog zakona. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu - napisali su.

'Izražavam žaljenje'

Siniša Jenkač za Index i druge medije potvrdio je da je sudjelovao u incidentu, ali bez detalja u samom događaju.

- Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja - rekao je.

'Utvrđene lakše ozlijede'

24sata prenosi i odgovor koji su dobili iz MORH-a.

- Pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede te je otpušten kući. Sve ostale informacije u nadležnosti su Ministarstva unutarnjih poslova koje provodi nadležno postupanje u predmetnom slučaju - poručili su.

Komentari