'bespomoćan sam, pomozite'

115 milijuna kuna će zauvijek propasti, jer dvije zavađene strane ne žele sjesti za stol?

'Lepoglava će biti jedina od gradova i cijelog vanjskog područja Varaždinske županije ostati bez kanalizacije. Župane jedino vi možete pomoći da ti direktori i ti gradonačelnici zajedno s ministarstvom sjednu kako bismo dobili rješenje na korist Lepoglave i Ivanca', apelirao je na župana Marijan Škvarić...
Objavljeno: 22.07.2022. 08:15

Zadnja izmjena: 22.07.2022. 08:18

Na području Varaždinske županije u kanalizacijski sustav trenutno se ulaže oko milijardu kuna, ali postoji jedan grad kojeg taj veliki projekt uporno zaobilazi. Riječ je o Lepoglavi.

Gradonačelnik Marijan Škvarić i na posljednjoj je sjednici Županijske skupštine govorio o tome, naglašavajući da su mu "vezane ruke". Trebao bi, kako kaže, s dvjema zavađenim stranama sjesti za stol, a on to nije u mogućnosti organizirati.

- Ja kao radonačelnik ne mogu riješiti stvari i odluke koje donaša Ministarstvo gospodarstva, odnosno uredba Vlade. Ne mogu zamoliti ili pozvati gradonačelnike Ivanca i Varaždina i direktore Ivkom-voda i Varkoma da sjednu i da se dogovore, je li to jedinstveno uslužno područje kao što to nalaže uredba Vlade moguće ostvariti? I hoće li tu infrastrukturu jedni drugima ustupiti jer u ovom trenutku 115 milijuna kuna za Grad Lepoglavu ostaje upitno - rekao je Škvarić.

Župana je zbog toga javno zamolio za pomoć.

- Lepoglava će jedina od gradova i cijelog vanjskog područja Varaždinske županije ostati bez kanalizacije. Župane jedino vi možete pomoći da ti direktori i ti gradonačelnici zajedno s ministarstvom sjednu kako bismo dobili rješenje na korist Lepoglave i Ivanca - rekao je.

Stričak je dao javno obećanje da će sastanak organizirati, a gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića u tom kontekstu nije štedio.

Stričak je dao javno obećanje da će sastanak organizirati, a gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića u tom kontekstu nije štedio.

- Upravu ste, Grad Lepoglava je u poziciji da ostane bez aglomeracije. Sva ova galama gradonačelnika Batinića koji je u prošlom mandatu Hrvatskog sabora bio predsjednik Kluba zastupnika HNS-a, za sve je digao ruku, i za vodoopskrbu, i vodouslužna područja, i aglomeracija, a bio je i član Saborskog odbora za zaštitu okoliša. Dizao je ručice i za sve vezano za Jerovec, sve je podržavao. Gle čuda, čim nije u Saboru on je protiv. Sad bismo mi morali reći "gledajte, pa krivi su birači jer ga nisu birali". Jer da je danas u Saboru, toga ne bi bilo. I dalje bi dizao ručice. Ali, nije mu problem da poduzme sve da Lepoglava ne dobije svoju aglomeraciju - zaključio je.

Komentari